St. Orvils

Stemningen var mer en god da flere tusen glade mennesker møtte opp i teltet for den sykt tradisjonelle feiringen av St. Orvils på lørdag.

Foto: Antoine Heidt, UKEN Foto

Skrevet av Rakel Dietrichson Sæverud

Fraser som «legendarisk» og «UKENs beste stemning» ble brukt av årets gjester for å beskrive et av UKENs mest elskede arrangementer. Men, hva er det egentlig som gjør at denne symbiosen av europeiske festtradisjoner hvor øl er i hovedfokus (les: St. Patricks Day og Oktoberfest) er så utrolig populær blant UKENs gjester, gang på gang?

Kjøp billetter til UKENS arrangementer her!

Det må kanskje være de grønne hattene? Et eller annet skjer nemlig når man får på seg den ganske ukledelige og syntetiske grønne hatten. Og noe helt spesielt skjer utvilsomt når teltet fylles av hattebærende gjester så langt øyet kan se. Stemningen som oppstår er så festglad og sangstemt at man nesten skulle tro St. Patricks’ ånd bor inni hatten, og tar bolig i enhver som tar den på seg. Stemningen kan på en måte sammenlignes med den som oppstår når avgangselever på videregående får på seg russedressen. Bekymringer og hverdag forsvinner, og igjen står den mest joviale, sosiale og i dette tilfellet: irske/tyske versjonen av plaggets bærer.

Foto: Antoine Heidt, UKEN Foto

Har du lest at UKEN snur opp ned på bardriften?

Øldrikkingen må også nevnes. St. Orvils tross alt er en ølfest. Faktisk er det Bergens største ølfest. Men, øl i seg selv kan jo ikke sies å være grunnen til at St. Orvils-stemningen er så legendarisk? Øl er jo ikke akkurat noe utenom det vanlige for Bergens festende (eller bare voksne) befolkning.  Eller er det kanskje nettopp dette som er kilden til St. Orvils’ suksess?  Feiringen av noe så alminnelig, men så høyt elsket som å drikke øl. Det blir som å ta en vanlig fredagskveld og deretter gange den med tusen. I stedet for ditt typiske lørdagssvors, med de fem nærmeste, «Vooors!»- listen til Spotify på anlegget og to Hansa fra Kiwi, tilbyr St. Orvils det samme, bare større! Tenk tusen av dine nærmeste (alle er venner i UKEN-teltet), liveband og øl fra tapp. Det kan jo faktisk ikke bli noe annet enn sykt god stemning.

Foto: Antoine Heidt, UKEN Foto

Livebandet fortjener også et eget avsnitt. For ingen fest er komplett uten musikk som tar stemningen til nye høyder. Bandet klarte å få det til å rykke i selv den mest sjenerte dansefot, og å lokke frem sangstemmen hos den aller mest tonedøve. Slager etter slager runget gjennom teltet, og løftet arrangementet til nye høyder. Bandet sørget for at ingen ville stoppe å synge eller danse, og heldigvis var det ingen som trengte det heller, for festen og stemningen beveget seg helt til kjelleren på NHH.

Foto: Antoine Heidt, UKEN Foto

St. Orvils har nok en gang bevist hvorfor det er en braksuksess, selv etter UKEN-standard. Alle ingrediensene som skal til for å skape en real fest, bare av høyere kvalitet og toppet med en grønn polyesterhatt. Det er bare å la skålen vare helt til neste gang!

Se UKEprogrammet HER!