I vennskapets navn

Annonse

Det er stor ståhei når vennene dine hjemmefra besøker deg og din studenttilværelse i Bergen. Det som oftest glemmes er hva dere skal gjøre. Skal dere prøve ut Rick’s for femte gang, eller skal dere ta enda en tur til Akvariet? Skal dere virkelig gidde å gå opp Fløien?

Heldigvis, er kommende semester et UKEsemester! UKEsemesteret byr på hele tre gledelige helger i mars, som fint kan kombineres med venner. Men hvordan? Her kommer Vennehelg inn i bildet. «Hva er det?» tenker du. Svaret har jeg fått fra gruppeleder for gjestekomiteen, Jens Ludvig Haaland, og arrangementssjef, Kaja Røttingsnes.

Arrangementssjef Kaja Røttingsnes

Gruppeleder Gjestekomité Jens Ludvig Haaland

Gjennomsyret av moro

Vennehelg har fått navnet sitt fordi vi ønsker å invitere alle UKENs venner til å være med på festen, sier Røttingsnes.

Videre forteller hun at helgen er perfekt for å invitere vennene sine til Bergen og ikke minst UKEN, med all galskapen vennehelgen innebærer. Haaland sier seg enig.

Helgen består av et omfattende og storslagent program med blant annet headlinerkonsert, aulashow, og UKErevy. Slik får vennene våre oppleve et stort mangfold av det studentene og fUKENsjonærene selv synes er aller morsomst, forteller Haaland.

Denne runden er det både headlineren MØ som spiller på vennehelgen 10. mars, mens headliner Aurora gjester OBOS-teltet 8. mars sammen med Amanda Delara, ARY og Tusvik og Tønne.

Lytt til artistene som er bekreftet til UKEN så langt

Slik så det ut da det var headlinerkonsert i teltet under UKEN 16. Foto: Fredrik Geving Bedsvaag, UKEN Foto

I tillegg til konserter, er det også duket for noe som heter «Quantum». Navnet hadde jeg hørt før, og da nært knyttet til noe med vin og stearinlys. Det skulle vise seg at steinkastet ikke var så langt unna.

Perfekt stemning med rødvin og tente lys på Quantum under MidtUKEfesten 2017. Foto: Benedicte Desirée Bosse, Foto NHHS

Quantum er vår tradisjonsrike vinfest der vi skriver limericks og spiser uanstendige mengder ost og kjeks, sier Haaland.

På Quantum sitter latteren alltid løst i selskap med gamle og nye bekjentskaper, særlig når limericksene blir noe drøyere utover kvelden. Det blir alltid en svært underholdende affære enten du skriver limericks til krampen tar deg, eller lener deg tilbake og lar deg underholde med et glass rødvin eller syv. Det er bare å komme seg på Quantum for å ta del i det som muligens er UKEmiljøets mest kreative og morsomme særegenhet, oppfordrer Haaland.

Aulashow – Unikt for NHH?

De fleste NHHere er kjente med fenomenet aulashow. Dermed skal aulashow selvfølgelig inkluderes under konseptet Vennehelg. Men hva i alle dager er aulashow? Hva er dette konseptet som får alle NHHere til å nikke samtykkende med festglis over seg?

Et aulashow er enkelt et show på aulascenen. Aulashow må oppleves for å forstås, sier Røttingsnes kontant.

Haaland, på den andre siden, peker på alle aspektene ved aulashowet. Særlig viser han til UKEN 16s aulashow, med navnene The Box og Vitskrieg. Under The Box kunne en oppleve sirkusgjøglere, fakirer og burlesque-dansere, mens Vitskrieg tilbød en helaften med stand-up og impro.

Under The Box var temaet blant annet burlesque. Foto: Yun Tang, UKEN Foto

Det blir for mye å ramse opp alle mulighetene et aulashow kan gi, men jeg anbefaler på det varmeste å delta for å oppleve unike underholdningsinnslag preget av den famøse aulastemmningen, sier Haaland og presiserer at det foreløpig ikke er annonsert hva vi får oppleve av aulashow under UKEN 18.

Har du lyst til å starte tidlig med UKEN-feiringen? Kickstart Vennehelgen med The Game 5. mars.

Hukommelsesgaranti

Som et siste åndedrag for kveldene under Vennehelgen er det hver dag duket for afterparty på NHH. Nærmere bestemt i Handelshøyskolens Institutt for utenomfaglige aktiviteter, selveste Kjelleren. Både Kaja Røttingsnes og Jens Ludvig Haaland mener det virkelig er verdt å ta turen til afterparty.

─ Med Afterparty i Kjelleren er man garantert at festen virkelig vil fortsette å koke etter konsert! Kjellern har mange ulike barer som gir deg muligheten til å variere mellom full rave, allsang, piano og lounge-stemning, alt etter hva du ønsker, sier Røttingsnes.

─ Hva legger dere i mulighetene?

─ Vil du ha helene i taket på et fullstappet dansegulv eller synge av full hals rundt et piano? Mulighetene er der, understreker Haaland.

─ Ikke minst er det også nattmat-servering inne på utestedet! presiserer Røttingsnes.

Du kan oppleve litt av hvert i Kjelleren på NHH. Her fra Jalmar Ladens Mausoleum, baren til koret Svæveru. Foto: Mylinh Vu, Foto NHHS

Les mer om kjelleren her

Til slutt forteller Haaland om mulighetene til å skaffe nye vennskapelige forhold og ellers forsterke vennskapene sine.

─ Jeg vil mene at mang en deltager har både skaffet seg nye vennskap (og styrket eksisterende) i løpet av vennehelgen tidligere. For meg faller det i hvert fall veldig naturlig i et opplegg som er bygget på fest, underholdning, og moro i så inviterende og positive omgivelser.

Kjøp billetter til Vennehelgen her!