Vil være herlig på kanten!

Annonse

UKErevyen er kjent og kjær for mange, forventningene er store til hvert show. Aktørene har stor tro på at revyen også i år blir alt folk forventer seg og mer, med samfunnsaktuell humor, sang og dans. Inger Mirjam Madland og Skage Steinsson Lem er to av dem som sørger for dette. 

Les om flere av UKENS aktører HER!

Inger Mirjam Madland, 23, Ålgård

  • Studerer økonomi og administrasjon på NHH.
  • Synger i storbandet Big Business Band.
  • Jobber som ringevikar ved Asko sitt lager i Arna der hun kjører truck.
  • Partytriks: Kan løse rubiks kube. 

─ Hvilke erfaringer har du fra før av med skuespill?

 Jeg gikk musikk-, dans- og dramalinjen på videregående, og der hadde vi litt dramaundervisning. I tillegg var jeg med på revyen til Bergen Challenge i 2016. Men dette var en mindre oppsetning enn UKErevyen, så det her blir det største jeg har gjort hittil!

─ Hvorfor søkte du aktør i UKEN 18?

 Jeg var med i UKEN som fUKENsjonær i 2016 og satt i salen da de viste fram revyen. Det var en utrolig positiv opplevelse og jeg syns det så veldig morsomt ut! I tillegg har jeg venner som har vært med, blant annet i orkesteret, og hatt det kjempegøy.  

FRA UKEREVYEN "VERSUS" I 2016. FOTO: FREDRIK GEVING BEDSVAAG, UKEN FOTO

─ Hvordan har du opplevd prosessen med å utarbeide revyen?

 Vi lager en del sketsjer selv. Det å være morsom på papiret er noe som er nytt for meg. Å ikke få et ferdig manus gjør at du er mye mer involvert, noe som har vært veldig lærerikt. I tillegg har det vært spennende å være i en kreativ prosess sammen med de andre aktørene! Man blir utrolig godt kjent og får en helt annen eierskapsfølelse for revyen.

─ Hvorfor bør folk komme og se på UKErevyen i år?

 Mange kommer gjerne for å se UKErevyen uansett, da den begynner å bli et kjent fenomen i bergenstraktene etterhvert. Akkurat hva som gjør oss ekstraordinære vet jeg ikke før vi begynner å jobbe enda mer aktivt med revyen. Jeg tror det er sammensetningen av folk som gjør oss spesielle. Ingen har vært med før og vi kommer til å gjøre det til vårt eget. Jeg er sikker på at det blir et bra show!  

Kjøp billetter til UKENS arrangementer HER!

─ Hva føler du at du bidrar med på scenen?

 Jeg er veldig glad i å synge og å vise meg fram! Jeg har selvironi, og er ikke redd for å ta på meg litt teite roller. Det akter jeg å bruke for alt det er verdt! Også bidrar jeg med energi, og får energi av å være aktiv. Jo tettere kalenderen min er, jo bedre har jeg det! Akkurat de månedene vi jobber intensivt med revyen kommer til å være slitsomme, men det blir helt sikkert veldig morsomt.

MADLAND TROR MÅNEDENE FREMOVER BLIR HEKTISKE, MEN MORSOMME. FOTO: JOHANNES BIGSET LEIRA, UKEN FOTO

─ Kan du fortelle noe om temaene som blir tatt opp på revyen i år?

 Det er mange som skal være med på disse avgjørelsene. Vi har satt et konsept, og så og si spikra en tittel som vi selv er fornøyde med. Akkurat hva vi tar opp har jeg ikke lov til å si. Men det er klart at en revy ofte inneholder en del satire på dagens samfunn, og nå for tiden er det mye gunstige ting i mediene vi kan bruke. Ellers vil revyen inneholde sang, dans og mye musikk! Utover det får folk nesten bare vente og se.

Les også: Velkommen til Nord-Europas største telt

─ Du nevner at det er mange gunstige ting i media. Tror du noen kan gå fra revyen og kjenne seg litt provosert?

 Vi ønsker nok det! Jeg vil at revyen vår skal være herlig på kanten. Folk må gjerne bli så provoserte at de er usikre på om de har lov å le. En revy skal gjøre publikum litt ukomfortable med humor som er på kanten, men vi vil jo ikke at folk skal gå sinte fra salen. Når det er sagt er det klart at om man gjør narr av samfunnet så klarer du ikke la være å støte noen. Det vil alltid være enkelte som ikke syns det er greit å tulle med visse tema. Men det er jo der jobben vår ligger, å klare og lage sketsjer som omfavner temaet på en intelligent humoristisk måte.


Skage Steinsson Lem, 21 år, Bærum

  • Studerer økonomi og administrasjon på NHH.
  • Er med i mannskoret Svæveru´ og NHHI Motbakke.
  • Jobber for Red Bull.
  • Partytriks: Kan ta stillestående backflip. 

─ Hvorfor søkte du aktør i UKEN 18?

 Jeg visste at jeg hadde lyst til å være en del av UKEN, og tror det er noe det morsomste man kan være en del av på NHH! Jeg synes det er kjempegøy å stå på scenen, så av alle stillingene som ble utlyst følte jeg det var skuespiller som passet meg best.

Har du fått med deg at UKEN har tatt med seg hele studentbergen?

─ Har du noe erfaring med revy eller skuespill?

 Jeg har spilt litt på forskjellige teatre i Oslo. Blant annet har jeg vært med i Fanny og Alexander på Nationaltheatret, Les Miserables ved Oslo Nye og Jungelboken på Chateau Neuf.

─ Hvordan er samarbeidet mellom aktørene?

 Fram til nå har vi hatt et par helger med øvinger og workshops, og der har samarbeidet vært kjempebra. Det har vært sykt gøy å jobbe sammen! Jeg kjente de fleste aktørene fra før, men vi har blitt enda bedre kjent av å leke på scenen.

─ Hvordan har det vært å jobbe med revyen?

 Vi har fått være med å skrive en del selv, og fått frihet til å bidra med både hvordan konseptet skal utformes og hva slags sketsjer vi ønsker å ha med. Det er veldig deilig! Å være såpass aktivt med i prosessen er nytt for meg. Jeg synes det er spennende og morsomt å få prøve seg, og har tillit til at vi får beskjed hvis vi skriver noe dårlig.

─ Hva tror du at du sitter igjen med etter å ha vært med på UKErevyen?

 Ved å stå på scenen pusher du deg ut av komfortsonen. Dette kan du kan bruke i nesten alle situasjoner. I alt fra jobbintervju til sosiale sammenhenger kan slike erfaringer være til hjelp.  

Les også: Gründerskolen UKEN

LEM NYTER UTSIKTEN. FOTO: LIUBOV NIKITINA, UKEN FOTO

─ Hva gjør en revy til en god revy?

 Den må være morsom, samfunnsaktuell og helst litt storslått! Det skal være et show. For at en revy skal lykkes med å være samfunnsaktuell og samtidig være morsom, må den ha en viss brodd. Det er selvfølgelig en balansegang der, og det tror jeg går på hvor godt skrevet manuset er. Der har jeg veldig tiltro til regissørene. Vår revy kommer til å være alt dette, og jeg har veldig stor tro på at revyen i år blir kjempebra!

─ Hva bidrar du med i revyen?

 Det er selvfølgelig Red Bull! Nei, jeg er en livlig og energisk type som bidrar med godt humør og godt stemning i gruppa. Sånn i forhold til å skrive sketsjer har alle veldig forskjellig humor, noe som er gøy å kombinere. Så der bidrar jeg nok også. 

FRA PREMIEREN PÅ REVYEN "VERSUS" UNDER UKEN 16. FOTO: JOSEFIN STYVE, UKEN FOTO

─ Hva er det du gleder deg mest til med UKEN?

 Jeg gleder meg mest til premieren tror jeg! Det blir utrolig morsomt å få responsen på alt det harde arbeidet vi har lagt ned. Fremover kommer vi til å jobbe mye og intensivt, så det blir gøy å se hvordan sluttresultatet blir.

 

 

Sjekk ut hva som er sluppet av UKE-programmet HER!