Snur opp ned på bardriften

Annonse

Salgssjef i UKEN 18 Kristoffer Skontorp lover mindre kø en noensinne. Foto: Alicja Piotrowska, UKEN foto

Tappesystemet Bottoms Up har tatt verden med storm. Nå kommer det til Vestlandet for aller første gang.

Salgssjef i UKEN 18, Kristoffer Skontorp. Foto: Alicja Piotrowska, UKEN foto

Dette vil dramatisk øke effektiviteten i barene, utbryter salgssjef i UKEN 18 Kristoffer Skontorp. Han har tatt oss med ned i Campus Bar & Lounge. Her vil bartendere servere drinker, øl, brus og vin til UKENs 30 000 tørste gjester. De vanlige tappetårnene er byttet ut med to elektroniske brett, med fire «sopper» av metall på hvert brett.

Se hele UKEprogrammet her!

Salgssjefen tar frem fire kopper med hull i bunnen, og trer dem oppå «soppene».

- Nå gir jeg dem bare en liten dytt ned, så får dere se hva som skjer.

Skontorp legger litt trykk på koppene og tar så hendene vekk. Ølen fylles inn i koppene fra bunnen av, og på få sekunder er alle glassene fulle av øl. Med perfekt menge skum. Han løfter opp glassene, og en magnetisk brikke faller på plass over hullet som ble brukt til å fylle øl.

- Det som er genialt med Bottoms Up er at mens ølen fylles opp har bartenderen tid til å ta betalt, taste inn noe på kassen, forberede en drink, vaske over bardisken eller noe annet man trenger begge hendene til. Selve fyllingen går jo også mye raskere. I tillegg klarer vi vanligvis å utnytte 70 prosent av innholdet i et ølfat, men nå bruker vi faktisk 98 prosent, forklarer Skontorp.

Her kan du se Bottoms Up-teamet fylle 56 øl på et minutt:

Helt kontantløst

I tillegg til tapping er det vanligvis selve betalingen som gjør at køene i baren kan vokse. Derfor bruker UKEN også i år betalingsløsningen Cashless. I festivalens lokaler er det mulig å hente egne cashless-kort: betalingskort med umiddelbar respons og uten kode. Rund om kring i lokalene er det også påfyllingsstasjoner.

- I tillegg til påfyllingsstasjonene er det også mulig å fylle på kortet online. For å fylle på kortene i påfyllingsstasjonene er det fortsatt vanlig bankkort som gjelder, og da kan det dessverre oppstå kø. Ved å fylle på online slipper du hele problemet, sier salgssjefen fornøyd.

Cashless brukes også på alle forestillingene av UKErevyen #METHREE

Tenk deg om før du leker med Bottoms Up-mekanismen

Dersom det kun er en magnetisk brikke som dekker et hull i bunnen av ølglasset ditt kan det virke fristende å se hvor mye trykk du kan legge på den med fingeren din.

- Da får du deg en kjedelig opplevelse. Magneten tåler trykket fra ølen over seg, men er ikke designet for å tåle trykk nedenifra. Det som vil skje er at ølen renner ut gjennom hullet, forklarer Skontorp.

Men er det ikke da et dårlig system, i og med at man bare behøver å trykke på brikken for å søle ut ølen sin?

- Nei, ler salgssjefen. Du behøver bare tippe litt på vanlige ølglass for å gjøre det samme, ved at ølen renner over kanten, men du ser ingen som går rundt og gjør det selv om.